zelfopladende hybride auto

Wat is een hybride auto?

Een hybride auto is een voertuig dat op benzine of diesel rijdt en dit combineert met elektrisch vermogen. De hybride auto heeft één of meerdere elektromotoren die de conventionele benzine- of dieselmotor ondersteunen.
Hoewel dit in sommige gevallen een helpende hand betekent bij het accelereren, kunnen sommige hybride auto’s alleen op elektriciteit rijden, al was het maar voor kortere afstanden. Het duidelijke voordeel hiervan voor de bestuurder is dat hij zowel brandstof kan besparen als de uitstoot van uitlaatgassen kan verminderen.

Hoe werkt een hybride auto?

Welnu, hybride auto’s hebben een benzine- of dieselmotor, een elektromotor en een klein accupakket. Dit batterijpakket wordt aangedreven door de motor en door kinetische energie die wordt teruggewonnen wanneer de auto in beweging is, vooral bij het vertragen en remmen.
Dit wordt ook wel “zelfopladen” genoemd. Zodra de auto weer begint te accelereren, wordt de elektromotor aangedreven door elektriciteit uit de accu’s, waardoor de auto sneller gaat rijden.

Elektrische motor Honda

De batterij van een hybride auto

Het belangrijkste verschil tussen een hybride auto en een benzine- of dieselauto is dat de hybride twee motoren heeft, waarvan de ene conventioneel is en de andere elektrisch.

De elektromotor wordt aangedreven door een hybride batterij die, dankzij zijn vermogen om snel op te laden, vaker wel dan niet van lithium-ion is. De batterij wordt opgeladen wanneer het voertuig in beweging is en wanneer de remmen worden gebruikt.

Het is onwaarschijnlijk dat u ooit de batterij van een hybride auto zult moeten vervangen, aangezien deze doorgaans zijn ontworpen om de hele levensduur van de auto mee te gaan.

Terwijl de batterij van een hybride auto zichzelf oplaadt, kan de plug-in hybride door de bestuurder worden opgeladen om enig elektrisch bereik te hebben.

Voordelen van een hybride auto

Als het batterijpakket voldoende is opgeladen, kunnen veel hybride auto’s alleen op elektriciteit rijden. Deze hybride auto’s kunnen immers met lage snelheid korte afstanden afleggen zonder enige brandstof te verbruiken. Een van de belangrijkste voordelen van een hybride auto is daarom dat het brandstofverbruik verbetert en de totale uitstoot vermindert, wat het milieu en het geld van de bestuurder bespaart! De effectiviteit van de hybride auto wordt vergroot in stedelijke gebieden waar files veel voorkomen en luchtvervuiling een reëel probleem is.

We zullen hybride wagens blijven ontwikkelen en zo bijdragen tot een koolstofarme samenleving.

Onze expertise na jaren van ontwikkeling van hybride auto’s is gebaseerd op creativiteit, innovatie en permanente verbetering. In 1999 lanceerden we met de Insight eerst de hybride aandrijvingstechnologie. We hebben deze technologie daarna aanzienlijk verbeterd om ons gamma van hybride auto’s steeds verder uit te breiden.

Soepel en rustig

De ervaring van het rijden met een Honda hybride is absoluut uniek. Niets is vergelijkbaar met het kalme en serene gevoel bij die rustige aanloop in de elektrische modus. Dan grijpt de benzinemotor in. De overgang verloopt altijd rustig en soepel. U zult zich zelfs afvragen of die motor wel gestart is.

Honda Jazz Hybrid

Sporthybride SH-AWD

Dit is onze nieuwe generatie vierwielaandrijving waarin het voertuig een benzinemotor combineert met een grote elektrische motor voorin en twee elektrische motoren achterin. Deze bijzondere hybride aandrijving levert een grote bijdrage tot de superieure prestaties in de bochten en bij het remmen, en is bovendien zeer brandstofzuinig. Daarom noemen we het ook een Super Handling – All-Wheel Drive.

Honda hybride prestaties i-MMD

Een zeer responsieve en soepele rijervaring dankzij een zelfdenkend systeem.

We noemen het de intelligente Multi-Mode Drive. Het systeem schakelt tussen drie modi naargelang de rijomstandigheden en het wegtype.

Wat is een Hybride motor?

Dubbel vermogen

Eenvoudig uitgedrukt: onze geavanceerde hybride wagens combineren de voordelen van benzinemotoren met de troeven van elektrische motoren. Ze werden speciaal ontworpen om veel zuiniger te functioneren door de brandstofzuinigheid van een benzinemotor te koppelen aan de kracht van elektrische motoren. Ze werken harmonisch en naadloos samen om een soepele kracht en een responsieve versnelling te bieden wanneer u ze nodig hebt.

Honda hybride prestaties

De Direct Drive motoreenheden van de NSX maken deel uit van de technologisch meest geavanceerde motor die we ooit hebben gebouwd.
De Honda i-MMD hybride aandrijving levert een sterke, onmiddellijke respons via twee elektrische motoren voor een echt opwindende rijervaring. Maar niet alleen dat elektronische koppel is een opvallende troef omdat onze hybride voertuigen u immers het beste van twee werelden bieden. Dit type van intelligente aandrijvingstechnologie zal automatisch en naadloos schakelen tussen de elektrische energie bij lagere snelheden en de benzinekracht bij hogere snelheden en dit op de meest efficiënte manier.

 

Honda De Smedt Lievegem - Waarschoot

Geen stopcontact nodig

Een fantastisch voordeel van deze hybride is dat u nooit wanhopig op zoek moet naar een oplaadstation of dat u thuis geen speciaal stopcontact moet installeren. Tijdens het rijden laadt de motor de batterij continu op. U moet dus alleen maar benzine tanken, zoals bij een normale auto. Doodeenvoudig.

Meer voor minder

Met een hybride betaalt u minder brandstof en bespaart u dus geld. Een lager brandstofverbruik staat ook borg voor lagere emissiewaarden: veel beter voor uw portefeuille en voor het milieu.

Gemoedsrust

Vijf jaar lang of 100.000 km ver, naargelang van het gebruik van uw wagen, u hoeft zich geen zorgen te maken. De Honda i-MMD batterij is immers volledig gedekt door een uitgebreide en veelomvattende garantie. We laten u nooit in de steek.

Een intelligente hybride, een zelfdenkend systeem!

Het i-MMD (intelligent Multi Mode Drive) systeem bepaalt hoe de benzinekracht en de elektrische energie op de meest efficiënte manier worden gebruikt. De bestuurder moet dus nooit schakelen tussen de drie rijmodi: elektrische aandrijving, hybride aandrijving en motoraandrijving.

Hoe werkt de hybride bij elektrische aandrijving?

Bij elektrische aandrijving krijgt de propulsiemotor zijn energie alleen van de batterijen. Dit levert een superstille rijervaring met lage emissies op.

Hoe werkt de hybride aandrijving?

Bij hybride aandrijving levert de benzinemotor vermogen aan de elektrische generatormotor die op zijn beurt vermogen aflevert aan de elektrische propulsiemotor. Alle overtollige vermogen van de benzinemotor wordt teruggeleid naar de generatormotor om de batterijen op te laden.

Hoe werkt de hybride bij motoraandrijving?

Bij motoraandrijving worden de wielen aangedreven door de benzinemotor. Er is een “on-demand” boost met piekvermogen beschikbaar via de elektrische motor als u bijvoorbeeld snel moet inhalen.

Share This