Winterbanden wissel

Veel automobilisten weten niet wanneer ze over moeten stappen van winter- naar zomerbanden. Wissel winterbanden voor zomerbanden als de kans op sneeuw en ijzel onbestaande is. Afhankelijk van of u vaak ’s ochtends erg vroeg of ’s nachts de baan op moet zal het risico op sneeuw en ijzel verschillen. Mensen die vooral overdag rijden kunnen met andere woorden hun winterbanden al sneller ruilen voor zomerbanden dan mensen die regelmatig ’s nachts de baan op moeten.

 

Wanneer kunt u nu het beste uw winterbanden omwisselen voor zomerbanden?

Op het moment van het verzetten van de klok naar de zomertijd is het ook tijd voor zomerbanden.

Op vakantie naar het buitenland?

Als u nog van plan bent om op vakantie te gaan naar het buitenland, houd dan wel rekening met eventuele wettelijke verplichtingen van winterbanden. Zo zijn winterbanden in Oostenrijk en Italië verplicht tot 15 april. In Duitsland wordt geen vaste periode aangehouden, maar winterbanden zijn hier wel altijd verplicht bij winterse omstandigheden.

Wat zijn nu precies de voordelen van zomerbanden?

  • Zomerbanden zijn speciaal gemaakt voor hogere temperaturen op het wegdek. Waar het rubber van winterbanden bij + 7˚C zacht wordt, zullen zomerbanden juist een betere grip op het wegdek hebben en bestand zijn tegen hogere snelheden. Hierdoor zal u dus veiliger rijden op zomerbanden als de temperatuur boven de 7˚C uitstijgt.
  • Winterbanden hebben door hogere temperaturen op het wegdek ook een langere remweg. Bij een temperatuur van 15˚C en een snelheid van 50 km/h is de remweg ongeveer 20% langer bij winterbanden dan bij zomerbanden. Dit komt doordat zomerbanden bij warme temperaturen juist een betere remweg hebben wat komt door de samenstelling van het rubber.
  • Het profiel van zomerbanden verschilt met het profiel van winterbanden. Zomerbanden zijn ontwikkeld om water, vuil en warmte af te voeren, terwijl winterbanden juist gericht zijn op het afvoeren van water en sneeuw. Als u op een zo zuinig mogelijke manier met zowel uw zomer- als winterbanden om wilt gaan, wordt u aangeraden om tijdig uw banden te laten wisselen.

Plan uw afspraak voor de montage van uw zomerbanden bij Honda De Smedt

Terwijl u geniet van een kopje koffie, monteren onze specialisten uw zomerbanden onder uw Honda. Voor u het weet is uw auto weer klaar voor een veilige zomer. Daarna neemt u de winterbanden en/of velgen mee naar huis, of worden ze opgeslagen in het bandenhotel.

Hoe werkt het bandenhotel?

In ons bandenhotel slaan we complete sets banden op, zowel met als zonder velg. Wij bewaren uw banden onder optimale omstandigheden, zodat uw banden altijd in topconditie verkeren. Uw banden staan hier op de juiste temperatuur, in de ideale positie en veilig opgeborgen. Wanneer het tijd is voor de bandenwissel maakt u een afspraak met Jurgen. Wij halen dan uw winter- of zomerbanden uit de opslag. Wanneer u wilt halen we de huidige banden van uw auto af en monteren en balanceren we de nieuwe set. De andere set banden wordt weer voor u opgeslagen in het hotel.

Onze bandenservice en bandenhotel is er natuurlijk ook voor andere merken dan Honda. Ook met uw Volkswagen, Seat, Opel, Skoda, Audi, Fiat, Jaguar, Ford, Dacia, Mercedes, Rand Rover, BNW, Alfa-Romeo, Hyundai, Jeep, Kia, Nissan, Skoda en andere niet genoemde merken kunt u bij ons terecht.

Share This