Honda Jazz beginners auto
Honda Jazz Airbag
My Honda + -app Honda Jazz
2020 Honda Jazz Robust Pack
Sportieve Honda Jazz
Honda Jazz verkeersbordenherkenning

Onze populaire nieuwe Jazz is de ideale eerste stadsauto en opent zijn deuren om je overal mee naartoe te nemen.

Ontdek hier waarom de Honda Jazz stadsauto 5 sterren behaalde tijdens de Euro NCAP test + 6 essentiële tips die jij moet weten alvorens je voor eerst met de auto rijdt.

Een goede eerste auto moet goed uitgerust, betrouwbaar en veilig zijn.

Uw eerste auto is iets dat u zich de rest van uw leven zult herinneren – en we denken dat die herinneringen goede herinneringen moeten zijn. Neem plaats achter het stuur van de Honda Jazz en u voelt zich meteen zelfverzekerd: uw handen vinden de bedieningselementen vanzelf en u zult merken dat de wijzerplaten duidelijk en goed leesbaar zijn. Het interieur focust op elegantie met zijn stijl, hoogwaardige materialen en nieuwe kwaliteitsstoffering.

U zult ook genieten van functies zoals airconditioning, lichtmetalen velgen en smartphone-integratie voor het streamen van muziek. De dagen van kleine auto’s met weinig voorzieningen zijn allang voorbij.

Een ander voordeel van het kopen van een nieuwe auto is dat deze wordt geleverd met de nieuwste veiligheidsuitrusting, mocht het ergste gebeuren – iets dat een enorm comfort zal zijn voor de gezinnen van jonge en onervaren bestuurders.

De Honda Jazz is door Euro NCAP, de onafhankelijke veiligheidsorganisatie, erkend als de veiligste stadsauto. Hij won 5 sterren in de NCAP-crashtest, de hoogst mogelijke score.

De Honda Jazz is een geweldige eerste kleine auto omdat hij zo gemakkelijk te besturen, praktisch, veilig en comfortabel is. Het zit vol met Honda’s ‘Simply Clever’-functies, ontworpen om het leven gemakkelijker te maken. De Honda Jazz helpt u gevaren te herkennen die u misschien niet hebt opgemerkt.

ZIE HET LEVEN DOOR UW VOORRUIT

Geniet van een uitzonderlijke zichtbaarheid dankzij de panoramische voorruit, de ultradunne A-stijlen en de verborgen ruitenwissers. Dit verbeterde gezichtsveld verschaft de bestuurder een vertrouwenwekkende rijhouding met minimale dode hoeken en laat licht in het interieur wat het al indrukwekkende gevoel van ruimte nog versterkt.

EEN EXTRA PAAR OGEN VOOR IEDERE HONDA-BESTUURDER

Met de nieuwe Honda Jazz neemt technologie de rol van bijrijder over en scant de omgeving van de auto om u en uw passagiers zo veilig mogelijk te houden. Bekend als Honda SENSING, bestaat het uit een reeks systemen die fungeren als dat extra paar ogen.

WAARSCHUWING VOOR VOORWAARTSE BOTSING

In het verkeer kan een moment van onoplettendheid resulteren in een botsing met de auto voorop. Maar de nieuwste Honda Jazz is voorzien van Forward Collision Warning, dat radar- en cameratechnologie gebruikt om continu de weg te lezen. Als u niet reageert op een mogelijk gevaar dat voor u ligt, zoals een langzamere auto, wordt u gewaarschuwd. Mocht verdere actie nodig zijn, dan kan het Collision Mitigation Braking System van de Jazz de auto automatisch tot stilstand brengen als het voelt dat een aanrijding moet worden vermeden.

LANE KEEP ASSIST-SYSTEEM

Het is even geruststellend om te weten dat de Jazz u uit de problemen kan helpen. Het Lane Keep Assist-systeem leest de weg voor u en helpt voorkomen dat de Jazz van zijn rijstrook afwijkt. Er wordt in eerste instantie een hoorbare waarschuwing gegeven, maar mocht u de Jazz niet in het midden van zijn rijstrook houden, dan wordt automatisch de stuurinrichting van de auto voorzichtig aangepast om ervoor te zorgen dat deze in een veilige positie blijft.

ADAPTIEF CRUISE CONTROL-SYSTEEM

Op langere ritten helpt de nieuwe Honda Jazz de bestuurder een handje met zijn Adaptive Cruise Control-systeem. Hierdoor wordt niet alleen een geselecteerde snelheid gehandhaafd, maar wordt die snelheid ook aangepast als het verkeer voor u langzamer gaat rijden. Als het weer soepel verloopt, brengt het systeem de auto automatisch terug naar de geselecteerde snelheid.

MANOEUVRES ZIJN NOG NOOIT ZO EENVOUDIG GEWEEST

Parkeersensoren voor en achter waarschuwen u voor objecten in de buurt en met de achteruitkijkcamera kunt u veilig achteruit rijden. Hill-Start Assist voorkomt dat u per ongeluk achteruit rolt wanneer u stilstaat op een heuvel, terwijl het actieve stadsremsysteem de risico’s van aanrijdingen bij lage snelheden detecteert en u waarschuwt voordat de remmen automatisch worden geactiveerd.

UITPARKEERMONITOR

Bij het achteruitrijden kan de uitparkeermonitor (Cross Traffic Monitor) naderende voertuigen aan beide zijden detecteren en u waarschuwen voor dreigend gevaar.

BLIND SPOT INFORMATION

Dit slimme systeem maakt het veranderen van rijstrook en inhalen veiliger en waarschuwt u wanneer er voertuigen in uw dode hoek worden gedetecteerd door een lampje in uw buitenspiegel te laten branden.

WAARSCHUWINGSSYSTEEM VOOR LEKKE BANDEN

Deze functie zorgt voor de veiligheid van alle inzittenden van de auto door constant de bandenspanning te controleren en u van tevoren op eventuele problemen te attenderen.

RUITENWISSERS MET REGENDETECTIE

Voorruitwissers reageren op de eerste tekenen van regen: ze passen hun snelheid aan voor zware regenval, lichte buien en alle mogelijke omstandigheden. U houdt dus uw ogen op de weg en uw handen aan het stuur.

ACTIEF GROOTLICHTSYSTEEM

Dit systeem beoordeelt de omgevingsomstandigheden en schakelt automatisch tussen grootlicht en dimlicht.

AUTOMATISCHE ACTIVERING VAN LICHTEN EN LICHTSENSOREN

We hebben een weloverwogen mening over ’s nachts rijden; daarom hebben we een sensor toegevoegd die automatisch de koplampen van uw Jazz activeert zodra het donker wordt.

CONTACT HOUDEN

Met Honda CONNECT heeft u de dingen waar u van houdt, zoals uw muziek en vrienden, binnen handbereik.
Met het 7-inch touchscreen is alles wat u nodig hebt om verbonden te blijven gemakkelijk toegankelijk.

Met behulp van Bluetooth ® of een USB-technologie, kunt u toegang tot informatie en afspeellijsten van uw smartphone. Met de voorgeïnstalleerde AHA ™ internetaudiospeler kunt u verbinding maken met uw favoriete muziekstation, podcasts en nieuwsdiensten. De Jazz is ook uitgerust met ergonomische audio- en telefoonbedieningen, die u met uw vingertoppen op het stuur kunt bedienen. Als de auto stilstaat, kun u zelfs een film kijken via de HDMI-aansluiting.

TRAFFIC SIGN RECOGNITION SYSTEM

Dit systeem herkent verkeersborden en geeft ze weer op het scherm. Er kunnen twee borden tegelijk getoond worden.

ONZEKER OVER DE SNELHEIDSLIMIET? RELAX – DE HONDA JAZZ WEET PERFECT HOE SNEL U RIJDT DANKZIJ DE INTELLIGENTE SNELHEIDSBEGRENZER

Of jij nu naar het werk rijdt of naar school, we weten allemaal dat het slechts een moment van onoplettendheid is om een bord te missen dat een wijziging van de snelheidslimiet aangeeft.

Daarom combineren wij op slimme wijze de bestaande instelbare snelheidsbegrenzer met de verkeersbordenherkenning om automatisch de snelheidslimiet in te stellen die de
verkeersbordenherkenning detecteert.

U kunt desgewenst nog steeds accelereren en het systeem kan worden uitgeschakeld.

HULP MET ÉÉN DRUK OP DE KNOP

De innovatieve nieuwe My Honda + -app biedt bestuurders een schat aan functies die het leven met uw Honda Jazz gemakkelijker dan ooit maken.

Een van deze items is het Safety and Journey-abonnement, waarmee u met één druk op de knop pechhulp kunt oproepen, mocht u mechanische problemen tegenkomen, met behulp van de smartphone-app en Honda Digital Roadside-ondersteuning.

Uw locatie en details worden gedeeld met Honda, wat betekent dat zelfs als u niet precies weet waar u zich bevindt, bijvoorbeeld nadat u in een kuil bent geraakt en een ernstig beschadigde band heeft opgelopen waardoor u langs de weg bent gestrand, Honda doet dat.

Deze slimme innovatie biedt ook een Geo Fence-functie, dus als uw auto zonder uw zeggenschap uit een aangewezen gebied wordt verplaatst, krijgt u een melding en kunt u de verblijfplaats volgen.

HONDA’S SLIMME NIEUWE CENTRALE AIRBAG

De Honda Jazz is de eerste auto in zijn soort en de eerste Honda die is uitgerust met een nieuw type airbag. De airbag bevindt zich in het bovenste gedeelte van de bestuurdersstoel en beschermt het hoofd van de voorste passagier bij een zijdelingse botsing, knieairbags voor de bestuurder en
intelligente zijairbags achteraan.

De nieuwe Honda Jazz beschikt over een standaarduitrusting die 10 airbags telt. Zo blijven u en uw passagiers veilig.

Eerste ervaring achter het stuur:

6 essentiële tips die u moet weten als u voor de eerste keer rijdt.

  1.  Pas het voertuig aan zodat u zich comfortabel voelt. Voordat u de auto start, moet u ervoor zorgen dat de auto op u is afgesteld! Nadat u comfortabel in uw auto hebt plaatsgenomen en de hoofdsteun, stoel en spiegels aan uw lengte hebt aangepast, moet u ook het stuur van de auto afstellen. Bij alle Honda modellen kunnen bestuurders de stuurkolom omhoog of omlaag bewegen. De bestuurders kunnen ook het stuur naar zich toe trekken of dichter bij het dashboard duwen.Neem zeker de tijd om ervoor te zorgen dat alle beschikbare afstellingen van het voertuig zijn aangepast, zodat u zich in een comfortabele positie bevindt voordat u begint te rijden. U moet beide zijspiegels en de achteruitkijkspiegel duidelijk kunnen zien, van links naar rechts kunnen draaien om uw dode hoeken te controleren en een onbelemmerd zicht door de voorruit moeten hebben. Zelfs met een camera-ondersteunde back-up, is het nog steeds het beste om uw lichaam te draaien en achter u en naar beide kanten te kijken voordat u achteruit gaat.
  2. De juiste plaatsing van uw handen op het stuur is essentieel om veilig met uw auto te rijden. Denk eraan om tijdens het rijden uw handen altijd in de negen- en driepositie te houden. Rijd nooit met slechts één hand, uw vingertoppen of, erger nog, met uw knieën. Gebruik de duw- en trektechniek terwijl u naar links of rechts draait om ervoor te zorgen dat het stuur niet uit uw handen glijdt. Niet alleen helpt de juiste plaatsing van uw handen op het stuur van uw auto u om uw rijexamen te halen, het draagt ook bij aan uw algehele veiligheid terwijl u onderweg bent.
  3. Denk niet te lang na over de situatie. Autorijden is een ervaring waarbij u moet multitasken. Als u voor het eerst achter het stuur zit, kunt u zich overweldigd voelen door alle regels die u moet onthouden. Hoewel het onthouden van het gebruik van richtingaanwijzers en wat een bepaald verkeersbord betekent beide erg belangrijk zijn, is het nog belangrijker dat u zich kunt concentreren op de taak die voorhanden is. Probeer uw hoofd leeg te maken en concentreer u op wat u doet.
  4. Kalmeer uw zenuwen. Het is altijd het beste om een vertrouwde en ervaren chauffeur naast u op de passagiersstoel te hebben wanneer u voor het eerst een auto bestuurt. Er is een reden dat er meestal een leerperiode nodig is waarin u alleen met een andere volwassene in het voertuig kunt rijden voordat u een rijbewijs krijgt. Als u een vertrouwde ouder of een andere volwassene hebt om u te helpen en advies te geven, wordt het voor het eerst besturen van een auto iets minder eng.
  5. Bevrijd uzelf van afleidingen. Dit is niet het moment om uw huilende zusje naar de kinderopvang te brengen of samen met drie van uw spraakzame vrienden naar een feestje te gaan. Rijden met afleiding is nooit een goed idee, vooral niet als u nog nooit eerder met een auto heeft gereden. Zet ook de radio uit en berg uw mobiele telefoon op.
  6. Blijf de eerste keer dat u rijdt op bekende wegen. Rijd door uw buurt of op een route die u goed kent.Blijf uit de buurt van drukke wegen, centra en grote snelwegen. Hoewel u in de toekomst zult moeten leren rijden op dit soort wegen, is de eerste keer dat u achter het stuur kruipt niet geschikt. Wacht tot u enige ervaring heeft met het besturen van een voertuig voordat u in moeilijke rijsituaties terechtkomt.

Naast het rijden van de ene plaats naar de andere zijn er nog veel meer aspecten van autorijden. Er zijn verschillende zaken die u waarschijnlijk niet moet proberen tijdens de eerste keer dat u gaat rijden.

Enkele voorbeelden zijn: doorrijstroken voor fastfood, parallel parkeren en tanken bij benzinestations.

Het enige doel van uw eerste keer achter het stuur zou moeten zijn om u vertrouwd te maken met het gevoel een auto te besturen. Als u deze eenvoudige richtlijnen in gedachten houdt terwijl u zich voorbereidt om voor de eerste keer te rijden, zal de ervaring een beetje minder beangstigend worden. Autorijden is niet iets dat gevreesd hoeft te worden, maar het is een enorme verantwoordelijkheid. Elke keer dat u achter het stuur kruipt, neemt u uw veiligheid en die van anderen in eigen handen. Zorg ervoor dat u voorbereid bent om voor de eerste keer te rijden door kalm te blijven en goed geïnformeerd te zijn over de regels van de weg.

Je eerste auto kopen?

Omdat de nieuwe Honda Jazz een geliefkoosde eerste wagen in het stadsverkeer is. Helpen wij u graag met het uitzoeken van een eerste auto met adviezen, aanbiedingen en services over een nieuwe Jazz. Boek direct een proefritafspraak om in een Honda Jazz te rijden.

Contacteer Honda garage De Smedt: tel. 09 377 20 46 of Email: info@hondadesmedt.be

Héél veel rijplezier!
Honda De Smedt-team

 

Share This