Honda e auto van het jaar
  • Honda e ook bovenaan de lijst in de categorie ‘Nieuwe energie’ van de prestigieuze Duitse prijzen
  • Deze laatste overwinning volgt op successen in heel Europa, waaronder erkenning door Red Dot Design Award, Autocar magazine (VK) en News International (VK)
  • Honda’s compacte EV ook genomineerd voor Auto van het Jaar 2021 in Hongarije en Denemarken
  • Prijzen onderschrijven Honda’s toewijding aan het maken van geavanceerde en prachtige producten die zonder compromis zijn ontworpen

De Honda e, Honda’s eerste batterij-elektrische voertuig voor Europa, is bekroond tot ‘Duitse Auto van het Jaar 2021’ tijdens de prestigieuze Auto van het Jaar-prijzen in het land – het eerste voertuig van een Japans merk dat deze eer in de wacht sleept. De auto won ook in de categorie ‘Nieuwe energie’.

Dit is de laatste in een serie prestigieuze prijzen die de Honda e sinds zijn lancering in de lente van 2020 in ontvangst heeft mogen nemen, waaronder de hoogste eer tijdens de Red Dot Design Awards.

De Duitse Auto van het Jaar-prijzen worden bepaald door een jury van toonaangevende Duitse autojournalisten. Het panel test en beoordeelt de nieuwst auto’s aan de hand van hun bruikbaarheid, rijkarakteristieken, marktrelevantie en mate van innovatie. De winnaars van vijf categorieën – Compact, Premium, Luxe, Nieuwe energie en Prestaties – gaan dan samen de strijd aan om de algemene winnaar te bepalen.

“Voor de Honda e is het een geweldige eer om als eerste Japanse auto bekroond te worden als Duitse Auto van het Jaar, en we zijn er zeer trots op deze prijs in ontvangst te mogen nemen”, voegt Katsuhisa Okuda toe, CO & President van Honda Motor Europe. “De reacties van klanten en de media op de Honda e zijn vanaf de eerste onthulling overweldigend positief geweest. De Honda e is het perfecte voorbeeld van een product met een uniek ontwerp, en beschikt over baanbrekende technologieën en geavanceerde, intelligente verbindingsmogelijkheden om eigenaren verbonden te houden met hun dagelijkse leven. We zijn zeer dankbaar voor deze prijs.”

“De Honda e vertegenwoordigt een nieuw soort mobiliteit waarbij de auto een centrale rol speelt bij het creëren van een “naadloze verbinding” tussen verschillende aspecten van het leven.”  merkt Tomofumi Ichinose op, Honda e Large Project Leader.

“De Honda e is ontwikkeld om de beste forens te zijn in de stad en is een reactie op de huidige milieuproblemen, met name in stedelijke gebieden. De ontwikkeling van de Honda e was een grote uitdaging, maar het was tegelijkertijd ook leuk om een mooie en betere toekomst voor te stellen waar de Honda e deel van uitmaakt. De teamleden en ik vinden het prachtig deze prijs te mogen ontvangen, een erkenning dat de visie waar deze auto voor staat waarde heeft.”

Deze laatste prijs voor de Honda e volgt op het opmerkelijke succes en erkenning in heel Europa. In het VK is de Honda e bekroond tijdens de Autocar’s ‘Britain’s Best Car’ Awards 2020 in de categorie ‘Beste Autotechnologie’, en de auto is onlangs benoemd tot ‘City / Kleine Auto van het Jaar’ tijdens de News International Motor Awards 2020.

In Duitsland heeft de Honda e ook nog een EuroCarBody 2020-prijs ontvangen van Automotive Circle naast zijn titel Duitse Auto van het Jaar, slechts enkele maanden na het ontvangen van twee prestigieuze Red Dot Awards voor uitmuntend ontwerp, waaronder de onderscheiding ‘Best of the Best 2020’. De Honda e is sindsdien te zien geweest in het wereldberoemde Red Dot Design Museum in Essen, Duitsland.

In België is Honda’s stedelijke, elektrische supermini genomineerd voor een Autogids Magazine-prijs, in de categorie ‘Klein elektrisch’, en het voertuig is ook in de running voor ‘Hongaarse Auto van het Jaar’, nadat het afgelopen jaar is benoemd tot ‘Meest Spannende Nieuwe Auto’ door Vezess.hu. Elders in Europa is de Honda e genomineerd voor de Spaanse Axel Springer Motor Awards in de categorie ‘kleine auto’s’ en in Italië is het in de running om bekroond te worden tot Quattroruote’s ‘Auto van het Jaar’. Ondertussen staat de auto in Denemarken op de lijst met kansmakers voor Deense Auto van het Jaar 2021.

De Honda e werd eerder dit jaar gelanceerd en is een belangrijk model voor Honda’s toewijding aan 100% elektrische mainstreammodellen in Europa in 2022. De Honda e is een nieuwe maatstaf voor hedendaags auto-ontwerp en geavanceerde e-mobiliteit, en is ontworpen zonder concessies te doen en met een focus op functionaliteit en bruikbaarheid. De auto heeft een naadloos, strak en modern ontwerp en is voorzien van de nieuwste technologie en geavanceerde intelligente connectiviteit om de bestuurders in contact te houden met het dagelijkse leven.

Share This