Civic Type R wint BBC TopGear Magazine Auto van het jaar

  • Honda Civic Type R claimt “hat trick of honours”
  • Civic Type R wint ook” hot hatch” en “internationale uitgeversauto” van het jaar
  • Een wereldwijde overwinning voor de auto met stemmen van internationale editors

De Honda Civic Type R heeft de felbegeerde BBC TopGear-onderscheiding Auto van het Jaar gewonnen en nam een ​​hattrick van eer. Het oppakken van het hete luik van het jaar, internationale auto van de redactie van het jaar en vervolgens doorgaan met het claimen van de overall prijs, auto van het jaar.

De awards-uitgave van BBC TopGear Magazine is hun jaarlijkse viering van de allerbeste auto’s van het jaar. Als ‘s werelds grootste maandelijkse autotijdschrift gingen hun prijzen dit jaar wereldwijd op tafel, waarbij de redactie van alle 22 van hun internationale edities op hun favoriete auto’s van het jaar stemde.

De Civic Type R is gebouwd in Swindon en heeft dezelfde fundamenten als de nieuwe Civic hatchback en is van de grond af ontworpen om de meest lonende rit in het hot-hatch-segment te leveren – zowel op de weg als op het racecircuit.

“De Civic Type R is niet alleen de beste Hot Hatch of the Year, het is de beste auto van het jaar,” zei BBC TopGear magazine. “Het is verslavend, ritmisch en verwoestend snel, een echte held voor de massa’s die toegankelijkheid en waanzin leveren in één pakket.De sensatie komt van de pure doelbewustheid ervan. ‘

“Om een ​​hattrick van prijzen te scoren op de BBC TopGear’s Auto of the Year-prijzen is een grote eer”, zegt Philip Ross, Senior Vice President van Honda Motor Europe. “De nieuwe Civic Type R is een compleet pakket dat klanten prestaties biedt, rijbeleving belonen en de allerbeste functionaliteit biedt. De grootste dank voor deze prestatie gaat naar de ingenieurs, ontwerpers en de medewerkers in de fabriek die de auto’s bouwt. Zonder hen en de enige Honda-mentaliteit zou dit niet mogelijk zijn geweest ”

De Civic Type R heeft een topsnelheid van 169 mph en kan de 0-62 mph sprint doen in slechts 5,7 seconden. De kracht komt van de 2,0-liter VTEC TURBO-motor die is geoptimaliseerd en verfijnd om 320 pk te produceren met een maximumkoppel van 400 Nm.

Bron: hondanews.eu

Share This